Skötselråd

Våra antikbehandlade och lackerade smycken ska inte någonsin putsas med putsmedel, då förstörs den vackra ytan och kan inte återställas. De är också känsliga för hårspray, parfym och annat som innehåller lösningsmedel. Om ditt smycke har blivit smutsigt kan du torka av det med en mjuk trasa, och om det behövs kan du använda lite milt tvålvatten för att få bort fett, smink och liknande.

Våra obehandlade smycken av sterling silver och/eller brons kan du givetvis putsa med vanliga putsmedel avsedda för den metall du vill rengöra. Skölj sedan med vatten och torka till sist smycket med en mjuk trasa eller mjukt torkpapper.

Hantera ditt handgjorda smycke som det lilla konstverk det faktiskt är; med försiktighet, så kommer du att ha glädje av det i många år. Om du tappar ditt smycke och en sten eller del lossnar, är du välkommen att höra av dig så lagar vi smycket åt dig utan kostnad. Om du däremot tappar smycket så att en sten, kristall eller smyckedel går sönder kan vi tyvärr inte ta något ansvar för det. Om du vill ha en trasig sten ersatt eller smyckedel lagad, hör av dig så kan vi förmodligen laga smycket i det fallet också, men då mot betalning efter överenskommelse. Vi kan inte garantera att en exakt likadan sten eller smyckedel som den trasiga, eller borttappade, finns att tillgå men vi ska göra vårt bästa för att hitta en som passar.

 

 
Hem
Tillbaka
Startsida